maanantai 7. lokakuuta 2013

Melkein kotona

Moro! Viime yönä nukuttiin muutama tunti bensa-aseman pihalla autossa jossain Pohjois-Italiassa. Tänään loput Italiasta, Itävalta, Tsekki ja Puolaa Varsovaan asti. Nyt täällä hotellissa yötä. Matkalta muutamia huomioita: Itävallassa on kivoja alppilehmiä ja huoltsikoiden tarjonnasta päätellen ne lypsää Milkaa. Itävaltalaiset on paniikkijarruttelijoita ja siellä oli sumusta ja tihkusateista. Yäk, kylmä! Porukoitten mielestä Puola ei oo muuttunu mikskään 25 vuodessa. Koko maassa leijailee ja haisee kitkerä savu, kun ne lämmittää joka latoa ja tölliä koksilla. Savua on kun taikurin teltassa :) ei oo tainnu Puola liittyä vielä mihinkään ilmansaaste-sopimuksiin tai sitten ovat käsittäneet sen väärin päin... Tehtiin pieni kunniakierroskin kun moottoritie ei ollut tullutkaan valmiiks. Ja alla olevasta liikennemerkistä huolimatta, moottoriteiden varret ovat varsinainen mummoparaati. Siellä ne myy tatteja, vihanneksia ja hedelmiä ja sinne on tultu polkupyörällä, traktorilla ja hevosella. Lehmät, hepat ja lampaat laiduntaa vapaasti moottoriteiden varsilla eikä mitään aitoja näkyny. Ei oo mitään liittymiä, yli- tai alikulkuja, porukka karauttaa autoillaan reippaasti yli moottoritien jos kylätie siinä nyt sattuu menemään. Kertaalleen yritti kaks autoa lähteä vastakarvaan. Ja melkein joka kotitalon pihassa paahtaa menemään omat kanat, ankat ja kilipukkelit :) on tää ihmeellinen maa ja huomenna vielä jatkuu. Ja vielä pieni huomio hotellista: ihan suht siisti lentokenttähotelli (no vähän kasari) eli se perinteinen persikan ja sinisen sävymaailma, mutta kiva ku ikkunanpokat ja ovet on sammakonvihreitä.

Jarkkolan Tommi&rytmiryhmä ja Ike&Jussi lähti tänään Sardiniasta laivalla kohti Manner-Italiaa. Toivottavasti suunnistavat turvallisesti kohti kotisuomea. Ymmärtääkseni ovat kotona perjantain paikkeilla. Jukka ja Seppo pääsivätkin kotiin jo eilen. Kantosen Veskun porukka matkailee kanssa jossain Unkarin/Puolan tietämillä ja Marjaana lienee lentänyt jo kotiin. Muukin suomiporukka, joka ei vielä eilen päässyt kotiin, taitaa olla parhaillaan matkalla parin välilaskun kautta kohti Suomea. Mekin jatketaan huomenna matkaa kohti Tallinnaa ja vikalla laivalla sieltä yli Suomeen.

Ansku

Ps. Ja vielä ruuasta. Kun ei keretä kunnolla pysähteleen ni on tää terveellinen ruokavalio autossa. Toast, hampurilainen, focaccia, hotdog...

 

Vähän puolalaista maisemaa...

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti