perjantai 28. huhtikuuta 2017

Rennoilla fiiliksillä Portugalin EM-kisaan!

Moikka! Huomenna starttaa kauden ensimmäinen EM-kisa täällä Portugalissa! Maisemat on jylhät ja kiviset (osittain myös palaneet) ja reitti näyttää muutenkin hienolta. Kisassa on tällä kertaa vain kaksi erikoiskoetta, enska ja crossi. Molemmat ovat keskenään aika samantyyppisiä, nopeaa ja jouhevaa polkua höystettynä muutamalla kallionousulla ja -laskulla. Omaan silmään pätkät näyttävät oikein hyviltä! Siirtymillä on muutama yleisölle suunnattu haastavampi paikka, mutta toivottavasti niistäkin selvitään kunnialla. Löytyy joen ylitystä, mäkeä, kalliokinkamaa ja vähän kaikenlaista. Aikataulu sen viimeisimmän haasteen yleensä tuo, mutta se alkaa nopeasti kisan aikana selviämään, että kuinka "kieli vyön alla" täytyy vetää. Jaska siis suoritti tänään pre-kierroksen suuremmitta kolhuitta (yllätys sinäänsä). Reitti on tosiaan 48 kilsaa pitkä, josta kuulemma maantiellä mennään vajaa kilometri. Joten ihan on mantsaa tiedossa.

Kisaa edeltävästä reissusta sen verran, että viime viikko vietettiin Espanjan Gironassa reenaillen. Paljon oli hyviä paikkoja ja ajoa kerkesi hyvin kertymään. Pieniltä sotavammoilta ei vältytty, ensin taittui polvi ja sitten runnoin nilkan huolella jalkatapin ja kiven väliin. Ja tein sen myös uudestaan. Toisella kerralla sattui enemmän. Vähän se on ollut sinertävänä, mutta eiköhän se siinä mukana roiku.  Jaskan suorituksista en uskalla edes mainita. Ja vaikka edellisessä blogissa ehdin jo tuulettaa auton toimimista niin; ei, Mersu ei ole enää ehjä. Espanjassa hävisi tehot ja korjaamollakin jo auto käytettiin. Alkoi se siitä sitten toimimaan, mutta hyvin vaihtelevasti.

Keli on myös aikas jokeri. Tänään oli muuten aurinkoista, mutta Miettisen Pasia lainatakseni: tuuli niin paljon että puista lähti oksat ja pala latvaa. Viikonlopun säätiedotus on vaihdellut aika paljon, mutta sadetta saattaa olla vähän luvassa. Pätkille tuo sade ei tee varmaankaan hallaa, mutta siirtymiä se saattaa hieman hankaloittaa. Rankka kisa tulossa varmasti, sataa tai ei. Itse kisaan lähden kuitenkin erittäin rennoin mielin ja hyvällä "päitsifiiliksellä". Parhaani teen jokatapauksessa, tuli mitä tuli. Nopeasti se lähtee selviämään, että ajetaanko kisassa tuloksesta pätkillä vai AT-minuuteista siirtymällä. Toivotaan ensimmäistä!

Meitä suomalaisia on oikein 11 kuskia mukana; Kirjavainen, Helander, Miettinen, Puotsaari, Mukkala, Paavola, Koskinen, Lindroos, Nyqvist, Siekkinen ja meitsi. Tsempit kaikille kisaan!

Pitäkäähän peukut ja varpaat pystyssä! Ny vedetää!

-Ansku

Katsastus

Vielä Espanjan tunnelmia

Kuin myös

Ja tämäkin :)

Varikkonäkymää Gouveiasta



Pre-kierros

Vähän siirtymää samaiselta pre-kierrokselta. Zaska myös kuvassa!

Ja vielä perhepotretti siirtymältä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti