torstai 23. maaliskuuta 2017

Kohti Päitsiä 2017

Terve! Tässä vielä viimeisiä Päitsivalmisteluja tehdään ja kuten aina, vähän vaiheessa ollaan. Huomenna sitten auton keula kohti Vierumäkeä. Eiköhän ne romppeet siihen mennessä ole kasassa ja pyörä iskussa!

Vielä vähän edellisten viikkojen elämää... Kaksi viikkoa sitten oli Miettisen enduroradalla Pornaisissa Ramirent enduro sprint, johon itsekin tuli osallistuttua. Sää lähenteli jo sitä kuuluisaa "päitsikeliä", lumi suli silmissä ja lopputulos siitä lensi naamalle kunnon roiskeina. Reitti myös kului jonkun verran, mutta ihan ajettavaa pätkää kuitenkin. Koko kisan ajan tuntui että ajo meni todella takkuilevasti ja tulihan sitä heitettyä aika isot lipatkin. Silti lopputuloksena naisten voitto ja C-luokkaan verratessa olisin ollut koko C:n 12. Tällä kertaa meitä naisia oli jopa muutama mukanakin, toiseksi ajoi Esmeralda Vesterinen ja kolmanneksi Vilma Kivenne.

Kiirettä on pitänyt, kun olen tasapainoillut koulun ja ajamisen kesken. Onneksi elämää on helpottanut ajokortti ja auto. Tosin ajettuani autokoulun Jaakon opeissa (joka ei näe eikä tunnista liikennemerkkejä), suoritettuani inssin rimaa hipoen Järvenpäässä (talviset pyöräilijät jäivät huomiotta) ja siirryinkin suoraan Helsingin liikenteeseen. Tässä parin kuukauden aikana olen mm. tullut paloauton takaa-ajamaksi, ajanut ratikkakiskoja väärään suuntaan, eksynyt Järvenpäässä, enkä vielä kertaakaan ole saanut autoa suoraksi parkkiruutuun... Mutta kiire on kiire, virheitä sattuu. Auto on kuitenkin ehjä, minä olen ehjä ja kanssakulkijat ovat ehjiä. Joten näillä puheilla, Päitsi-liikenteessä tavataan!

Ja sitten se Päitsi, joka on kuulemma tänäkin vuonna ihan helppo, kun ei tarvitse edes ajaa yöllä (terveisin Kasari-Jaska). Ensimmäiset kilpailijat starttaavat reitille kello 7.01 lauantai-aamuna ja minä 8.30. Lauantain maalissa ensimmäinen kilpailija on noin klo 19. Sunnuntaina ensimmäiset lähtevät reitille 8.30 ja ovat Helsingissä Malmilla maalissa klo 15.30 jälkeen. Tänä vuonna kyseessä on oikein MM-osakilpailu ja reitillä nähdäänkin myös ulkomaista väriä. Itse olen lähdössä ajamaan hyvällä ja rennolla fiiliksellä, enkä aio ottaa paineita mistään. Viime yrittämällä pyörän hajoaminen sekoitti systeemit ja tällä kertaa tottakai yritän päästä kierroksen ympäri ja plussaa olisi, jos sieltä joku kohtuullinen tuloskin tulisi. Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaisi jäädä kannustamaan vielä MM-luokkien jälkeenkin! Lisää tietoa Päitsistä löytyy mm: www.xracing.fi , https://www.paijanne-enduro.fi/

Reitin varrella nähdään!

-Ansku

Karvainen mekaanikko

Ramirent Sprint (Kuva: Jani Hovi / Xracing)

Pyörä ainakin melkein valmiina Päitsille!

Vähän tavaraa tulossa mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti