sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Virossa

Terveeks! Aurinko paistaa ja kesä tulee! Tänään vetästiin CC-kisat Pärnussa Potsepan hiekkalaarissa. Väkeä oli taas reilusti paikalla ja tietenki paljon myös suomalaisia. Suurin osa reitistä oli tosi pehmeetä hiekkaa, mutta takalenkillä oli pieni metsäosuuskin meille enskapenoille. Ja olihan siellä pikkunen mäkikin, jonka ilmeisesti ois saanu kiertää minkä kuulinkin vasta jälkeenpäin. No eipä siinä, kaikki ajetaan mitä reitillä on. Se nyt koitukin tänään vähän kohtaloksi, mutta siitä hetken päästä lisää.

Tällä kertaa isukkini Jaska pääsi taas mukaan viivalle, ekaa kertaa kisoissa Sixin jälkeen. Lähdettiin taas kahdessa osassa, kovemmat ensin ja me muut perässä. Jaskakin pääs oikeen veteraaneissa sinne kovempien kuskien lähtöön. Ja uskokaa jos haluatte, mut se otti lähdön! Mitä en ois kyllä ikinä uskonu, tai en oikeestaan uskonut että se kerkee koko lähtöön, koska siinä vaiheessa ku toiset istu pyörän päällä kypärä ja lasit päässä ja lämmitti koneita, niin meidän Jaakko se päätti vielä lähteä kuselle keskelle hiekkakenttää ja riisu vielä kypäränkin ku hiki tuli... Vaatteetki kuulemma kiristi pitkän ajotauon ja sairasloman jäljiltä. Syytti kyllä pesukonetta, että olivat kutistuneet siellä. Ja vielä viime hetkellä ennen lähtöä joku kävi pelastamassa sammakon keskeltä lähtösuoraa.

Mäkin pääsin liikkeelle, en tosin niin hienosti kun viime kerralla mut kympin paikkeilla kumminki. Kolmisen kierrosta menikin tosi hyvin ja ajo tuntu helpolta, ihme kyllä siellä pehmeessä hiekassa, joka ei oo mulle kovin helppoo. Neljännellä kierroksella sitte tulikin pikku ropleema... Nummelan Anu oli just mennyt musta ohi ja lähin kauheella tarmolla sen perään, mut niinpä sitte sähläsin siinä mäessä oikein kunnolla. Hain jo kerran uudet vauhdit, mut sitte lipes pyörä pystyyn yhdestä kivestä ja tuli vielä joku nätti kytkinpommikin siihen niin johan lens hienosti... Pyörä pyöri ihan ku elokuvissa monta volttia etukautta ympäri rinteen alas johonki rotkoon ja jäi sinne pohjalle sellaseen kätevään polkupyöränkorjaus-asentoon eli renkaat kohti taivasta. Mä olin onnekseni muuttunu matkustajaks eli hylänny pyörän jo siinä kohtaa kun pyörä otti pitoja ja nökötin siinä sitte keskellä mäkeä. Ensin kaikki kotimaiset kirosanat ja sitte eikun juosten pyörän perään. Kuinka ollakkaan, tanko ihan solmussa ja kahvat sojotti minne sattuu. Onneks iskä sattu ajamaan just ohi ja huomas mun onneks iloisen väriset ajovarusteet. Se tuli vähän runnomaan tankoa oikoseks, mut eipä se paljoo siitä suoristunu. Siitä sitte ajelin huoltoon, jossa pienellä virolaistyökalu-avustuksella yritin saada vähän tilannetta pelastettua, missä yhteydessä sain kesäiset bensapesutkin. Kierroksen yritin vielä ajaa, mutta keula mutkalla siinä pehmeessä hiekassa kyntäminen oli aika mahdotonta. Mopo kulki vinossa kun ajokoira. Tulin sitte pois...

Otti kyllä aikas paljon pattiin. Olis ollut tosi kiva ajaa kisa läpi ja saada sijotus. No, tuleehan niitä uusia kisoja. Sää kuitenkin suosi ja ajaminen oli siihen asti tosi hauskaa! Jaska körötteli tasasesti maaliin ja oli ihan tyytyväinen, ettei polvi vaivannut. Huomenna ja tiistaina vielä reenaamaan täällä Viron maalla, tosin huomisaamu kyllä alkaa ensin remontin merkeissä... Nyt on kyllä jo mieli vähän parempi, oon saanu lohdutuspalkinnoks jo pizzaa ja jätskiä :) Nyt kulkee! Tässä vielä naisten tuloksia: Nummelan Anu voitti, Johanna Saareke toinen ja Merilin Lehe kolmas.

Eilen käytiin myös Mulgikrossia katsomassa Viljandissa, oli makeet kekkerit sielläkin! Aikamoinen kansantapahtuma on kyllä se motocross-kilpailu ja paljon oli suomalaisia sielläkin. Täällä nää on kyllä ihan hämmästyttäviä tilaisuuksia kaikkine oheispalveluineen ja väkimäärineen. Rokki soi ja kalja virtaa! (Tosin minähän en sitä juo!) :D. Vähän meinas leuat loksahtaa auki, kun 65cc kärki hyppii kaikki hyppyrit yli ja linkuttelee vielä matkalla... Kovaa touhua!

Homma jatkuu sitten Parolassa parin viikon päästä. See you there!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti