maanantai 18. kesäkuuta 2018

Nauttimista kesästä ja Sysmän W-Cup!

Moi! Suomen kesä näyttää kerrankin parhaita puoliaan ja olosuhteet treenaamiseen on olleet mitä otollisimmat! Oma peltorata on tosin vielä kasvavan heinän peitossa, täytyy muutama päivä odotella, että saadaan kerättyä poneille talven eväät talteen. Extremeratakin kokee pienen uudistusremontin, siitä lisää myöhemmin.

Toukokuunajossa Orimattilassa kävin lähinnä heittämässä voltin, satuttamassa kyljen ja vääntämässä tangon. Ensimmäistä pätkää pääsin parin minuutin verran ja sitten jostain syystä lähti pelit jakelemaan ja päädyin naama edellä sarvien yli hiekkaan. Ei kuitenkaan pahemmin sattunut ja elämä jatkuu. Seuraavana viikonloppuna ehdin olla Empun reppupyöränä Viron MM-kisassa. Kivaa oli välillä olla huoltohommissa, vauhtia riitti siinäkin ihan riittävästi. On juhlittu myös yo-lakkia ja valmistumista mahtavalla porukalla ja kärsitty seuraava viikko flunssan merkeissä.

Viime viikonloppuna oltiin Sysmässä vuoden ensimmäisessä W-Cupissa. Kuten sanottu, valmistautuminen ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Kisa oli sprint-enduro ja naiset kiersivät reitin kahteen kertaan. Reitti oli aikamoista kivikkoa, jossa tajusin tarvitsevani aika paljon lisää treeniä. Toisella kierroksella tietysti sammutinkin pyörän kaksi kertaa, toisen 20 metriä ennen maalilinjaa, ehkä työntämällä olisi ollut nopeammin perillä :D Loppujen lopuksi sijoituksena neljäs, 3 sekuntia kolmospaikasta.... Ei toki yhtään ärsyttänyt. Mutta eipä se mitään, olisi pitänyt ajaa kovempaa!

Vaikka kierros kesti 20 minuuttia, niin olisi naiset kyllä voinut ajaa enemmän kuin kaksi kierrosta, kun kuitenkin on Cup-kisa kyseessä. Samaa mielipidettä kuului myös monelta muulta kuskilta. Nyt tuntui, että jäi kisa vähän lyhyeksi, kun kuitenkin C-luokkakin ajoi kolme kierrosta. Jaksan tästä jankata, mutta jos otetaan esimerkkinä ruotsalaiset naiset. Heidän SM-sarja sisältää samat SM-kisat kuin miehilläkin (joita muuten on kuusi kesällä + talvikisat). Muutos kohti sellaista systeemiä voisi ainakin minun ja muutaman muun mielestä olla tervetullutta täällä Suomessakin :) Tietysti kuskimäärät on saatava kohdilleen kisoihin, muuten vaivannäkö saattaa olla turhaa. Tosin nyt Sysmässä naisia oli todella mukavasti viivalla, se on varmasti oikea suunta!

Sysmästä jäi vielä paljon parannettavaa (ainahan sitä jää), mutta näillä eväillä eteenpäin! Nyt radanrakennuspuuhiin pellolle ja ansaitulle palauttavalle jäätelölle.

Lämmintä kesänjatkoa kaikille!

-Ansku


Kuva: Sportimage

Kuva: Sportimage

Pätkälle lähdössä

Näkee, että ruoka on tärkeää. Muut tuulettaa pokaalilla, niin minä leivällä...
Järjestyksessä vasemmalta 1. Sanna Kärkkäinen 2. Jenni Siekkinen 3. Marita Nyqvist ja neljännen tunnistatte


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti