perjantai 18. toukokuuta 2018

Keski-Euroopan treenireissun kautta Romaniaan!

Terveisiä Romaniasta! Otetaan pikakertaus viime aikojen tapahtumista. Italian kisan jälkeen oltiin kotona reilu viikko, kun taas matka suuntautui kohti Viron mestaruussarjan avauskisaa Paikusessa. Kisa meni paikoitellen hyvin ja huonosti, virheitä ja kaatumisia tuli liikaa. Kerran jäin huolella jumiinkin enskatestillä. Ajo tuntui kuitenkin välillä ihan hyvältä ja pari hyvää aikaakin sain crossille ajettua. Kierroksia olisi saanut olla enemmän, koska pätkiä oli vain kaksi. Nyt jäi vähän kisa tyngäksi. Tuloksena kisasta naisten luokan voitto molemmilta päiviltä.

Kisan jälkeen jäätiin reenailemaan Viroon vielä crossipätkää. Siitä matka jatkui Liettuaan, josta Emppu oli rallienglannilla vahingossa "varannut" muutaman tunnin safarin paikallisen oppaan kanssa. Eipä se mitään, mukavaa oli kuitenkin ja tulipahan oltua pyörän päällä! Päästiin kuitenkin sen jälkeen treenaamaan paikalliselle CC-lenkille ja puronpohjalle. Liettuasta siirryttiin Etelä-Puolaan, josta löytyi mukava endurolenkki ja crossirata. Seuraavat päivät vietettiin Unkarissa edellisvuoden MM-kisan pätkiä ajellen, osa oli enemmän ja vähemmän heinittyneitä, mutta hyvät ajot sai sielläkin aikaiseksi.

Romaniaan saavuttiin tiistaina iltapäivällä siinä toivossa, että pääsisi jo edes jotain pätkää kävelemään. No, ei päässyt tiistaina, eikä keskiviikkona vaan torstai-iltapäivällä. Crossitesti oli saatu siihen mennessä valmiiksi kokonaan ja endurotestistä iltaseitsemään mennessä puolet. Siirtymämerkkejä ei näy missään ja tämän päiväisen pre-kierroksen perusteella niitä ei todella taida liikaa olla :D Kovasti olivat olleet eksyksissä, toivottavasti se homma saataisiin kuntoon ennen huomista kisapäivää. Endurotesti on todella kovavauhtista metsäpolkua, joka nousee ensin tasaisesti ylöspäin ja sitten sama alaspäin. Pari isompaa mäkeä mahtuu pätkän loppuosaan, mutta ne menee toivon mukaan kunnon kaasulla ylös. Crossipätkä on yllätys yllätys nurmirinteessä, tällä kertaa höystettynä ojanylityksillä ja jollain kummallisilla mäenkinkamilla sekä hiekkakasoilla. Mukavan näköiset pätkät kuitenkin, varsinkin endurotesti on omaan silmään kivan näköinen.

Nyt on pyörät katsastettu ja sitten vain huomista kisapäivää odotellessa. Rankka päivä varmasti tulossa, siirtymät menee pääosin metsässä ja kuumuus tekee peliin oman osansa. Mutta lähdetään matkaan avoimin mielin ja toivotaan, että kaikki löytävät pois reitiltä ennen pimeää :D Suomalaisia on mukavasti mukana, lähtöluettelo löytyy TÄÄLTÄ. Romania maana on ollut positiivinen yllätys. Odotettiin, että tiet olisivat todella huonoja ja kylät varkaita täynnä, mutta ainakin meidän matka taittui melkeinpä parempiä teitä kuin Suomessa ja varkaisiinkaan ei olla törmätty. Pikkukylän asukkaat kulkevat huivit päässä hevoskärryillä, mutta keskustaa lähestyttäessä autokanta muuttuu uusiksi Bemareiksi ja Audeiksi ja ihmiset tyylikkäästi pukeutuneiksi.

-Ansku

Ps. Päädyttiin Unkarissa johonkin kaasukammiohoitoon, joka tekee jollekin osalle jotain hyvää, mutta sitä mainostettiin hyvin terveellisenä. Nyt varmasti kulkee kovaa!



Katsastusta

Crossipätkää

Paikallista patikkoa

Enskatestiltä

Crossipätkän kävelyä

Lehmät enskatestille lähdössä

Lounastauko perheen kesken :D

Paikallinen kulkuväline

Viron kisan varikkoa

Ajokavereita Unkarin extremepätkältä

Puolan metsikköä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti