maanantai 12. maaliskuuta 2018

Yo-kirjoituksia ja Päitsi-uutisia...

Morjens! Nyt pitää ottaa hetkeksi nenä irti ruotsin kirjasta ja päivittää vähän kuulumisia. Ylioppilaskirjoituksiin lukeminen ja ajaminen on muodostanut kokolailla viime viikkojen ohjelman, ensimmäinen kirjoitus on tulevana keskiviikkona ja homma jatkuu Päitsin jälkeisenä maanantaina. Kirjoituksiin lukeminen onkin vienyt enemmän energiaa ja aikaa, kun osasin siihen etukäteen budjetoida. Olen ilmoittautunut Päitsille, mutta nyt kun olen asiaa muutaman päivän päässäni eestaas pyöritellyt, niin olen haikein mielin tehnyt päätöksen, etten starttaa tämän vuoden kilpailuun. Monesta syystä johtuen valmistautumiseni kisaan ei ole mennyt halutulla tavalla ja ajokuntoni ei ole vielä sitä mitä haluaisin sen olevan. Vaikka pari kisaa jäikin ajamatta sairastamisen takia, oli hienoa nousta B-luokkaan ja saada mukavasti vauhtiakin kasvatettua. Näiltä osin talven tavoitteet tuli saavutettua ja siihen voi olla tyytyväinen.

Olen tätä päätöstä miettinyt paljon ja kyllähän se nyt harmittaa jättää hieno kisa ajamatta. Päitsi on kuitenkin se kaikkien tuntema Suuri suomalainen seikkailu. Ehkäpä siis ensi vuonna uusi yritys! Kisassa mukana olen kuitenkin Empun huollossa, joten koitetaanhan saattaa Emppu kunnon liitoon ja kohti kärkeä! Tulossa onkin vähän erilainen Päitsi lumitilanteen ansioista, joten on kiinnostavaa nähdä mitä se tuo tullessaan.

Meillä on ollut viime päivät mahtavia treenikavereita MM-sarjasta, nimittäin ranskalaisen Outsiders Yamaha Teamin kuskit. Ollaan opittu paljon puolin ja toisin, tulin kyllä onnelliseksi kun syvässä spoorissa ensimmäisillä kierroksilla ajoin perässä, enkä edes jäänyt pahasti :D Nopeasti kyllä molemmat kuskit oppivat. Hauskaa oli, että heillä ei tosiaan ollut käsitystä monista asioista mitkä ovat meille suomalaisille spooriajossa ihan peruskauraa. Molempien ajo helpottui huomattavasti, kun toinen jalka nousi tapille ja etujarrun lisäksi löytyi myös takajarru. Jaettiin vinkit myös takapuolirasvasta sekä Imodiumista...

Haluan nyt keskittää treenaamisen ja tavoitteet EM-sarjan avaukseen Italiassa. Siihenkään ei kuitenkaan ole aikaa jäljellä kuin kuukausi. Isot tsempit kaikille Päijänteelle starttaaville ja reitin (teiden) varrella nähdään!

-Ansku

PS. Tämän kauden tukilehtiäni on vielä reilusti jäljellä, tulehan nykäisemään hihasta varikolla tai huoltopaikoilla niin saat omasi, jos en ole muistanut antaa!

PPS. Sponsoreitani en voi kiittää tarpeeksi jo saadusta tuesta, mutta homma jatkuu kesärenkailla ja entistä kovempana!

Päitsiltä 2017 (Kuva: Leo Kinnunen)

Lumen ihmettelyä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti